Top Image

AP og SP legger frem forslag om rasering av pensjonssparing

Ikke mange dager etter at regjeringen utgått fra AP, SP - med støtte fra SV - strupes pensjonssparingen i IPS fra årlig beløp på 40.000,- til 15.000,-. Dette rammer spesielt selvstendig næringsdrivende, som har denne ordningen som hovedkilde til pensjonssparing. Det er bedrøvelig at lyserøde regjeringer har fått for vane å rasere privatpraktiserende fysioterapeuters pensjonssparing når de er i posisjon!

 

Det er ikke første gang at den lyserøde siden på Stortinget foretar et slikt grep, det har skjedd flere ganger de siste 40 årene. Det har betydd at selvstendig næringsdrivende, herunder fysioterapeuter, har fått betydelig redusert mulighet til pensjonssparing. De sitter igjen med fripoliser med nok så lave utbetaslinger i forhold til om de inngåtte avtalene hadde vært fullført. Det har heller blitt regelen enn unntaket at regjeringer utgått fra Arbeiderpartiet raserer private pensjonsspareordninger.

 

Det er selvfølgelig andre måter man kan spare penger på til bruk når man blir pensjonist, men det er ofte forbundet med en viss risiko, da det mest aktuelle blir å investere i aksjer eller aksjefond. Slik sparing er ikke egnet for næringsdrivende fysioterapeuter, som er mer opptatt av å bruke tiden på faget sitt, enn å spekulere i aksjer og følge med i markedet!

 

Du kan lese mer om dette her: Dårlige nyheter for dem som sparer til pensjon (msn.com)

og her: Norsk politikk, Statsbudsjettet | Husk at langsiktig sparing krever langsiktige rammebetingelser, Støre (nettavisen.no)


Skrevet av
Henning Jensen
Generalsekretær

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

Flere saker

Sponsorer
2
3